Meteen naar de inhoud

Hannah Rose Platt, Letters Under Floorboards

Hannah Rose Platt is een Americana-muzikant uit Londen. Haar roots liggen in Liverpool, waar zij al vroeg in de ban raakte van de muziek. Op vijfjarige leeftijd  begon zij al met gitaarspelen. Het debuutalbum Portraits nam Hannah Rose in 2015 in Nashville op. Eind vorig jaar verscheen de opvolger Letters Under Floorboards. De titel komt voor in de prachtige song  Your Way; een lied over een onmogelijke liefde:  Letters Under Floorboards, saved for the day, You’d come to find me, but they’re still here, frayed at the edges, cause it was me who had to make that journey….

In het begin moest ik nog wennen aan het kind stemmetje van Hannah Rose, maar na meer draaibeurten had ik er geen last meer van. Letters Under Floorboards bevat 11 originele songs van Platt en die zijn allemaal tekstueel ijzersterk. De songs zijn muzikaal ingekleurd door Platt (gitaar, fiddle, bas en fluit) en de multi-instrumentalist Thomas Collison met af en toe een muzikale gastbijdrage. Het album opent met de heldere gitaarsound op de track Illuminate. There’s a lesson if you , won’t hold on to the blame, trying to black out all of your pain, let it illuminate zingt Hannah Rose met veel overtuiging.  Veel songs gaan over de liefde en relatieproblemen zoals Black Smoke, Sculptor en Brooklyn, New York. De laatstgenoemde song handelt over een Ierse immigrant, die zijn geliefde op de hoogte houdt van zijn oversteek naar Amerika. Eerst is er hoop “it won’t be long ‘till you’re here with me”, maar aan het einde van de song wordt duidelijk dat zijn geliefde maar beter haar eigen pad moet gaan volgen. Indrukwekkend is When Audrey Came to Call en gaat over de verwoestende kracht van de orkaan Audrey in 1957. Daarnaast is de historische verhalende song I Will Tell You When een juweeltje. Het gaat over een enorme sprinkhanenplaag rond 1870 op de Amerikaanse Great Plains.  Een prachtige duet tussen Hannah Rose en ‘good old’ Sid Griffin, waarbij de vader (Sid) zijn bange dochter probeert te sussen tijdens de ramp die plaats vindt. Zeer geslaagd is ook het eerbetoon dat Platt geeft aan de legendarische danseres Josephine Baker. Ach eigenlijk is elk liedje waard om beluisterd te worden.

Hannah Rose Platt is een talentvolle dame die de Americana-liefhebber in de gaten moet houden. Een schrijftalent om te koesteren.

Scroll To Top