The Flyin ’ A’s, No Holds Barred

The Flyin’ A’s zijn het  country-rockende echtpaar Hilary Claire en Stuart Adamson uit Austin, Texas. Ik heb al vele malen mogen genieten van hun gezellige en energieke show,, waarbij Hilary als leadzanger lekker stevig kan zingen, maar de mooie balladen niet schuwt. Op hun inmiddels vijfde CD, ‘No Holds Barred’, met afstand hun beste CD tot dusver, staat een dertiental songs met wortels in de diverse richtingen in de Americana, folk, country, country-rock, rock, jazz en bluegrass. Van de 13 songs schreef het echtpaar er negen zelf, de covers zijn van Townes (‘Lungs’ in een uptempo versie), Roger Miller/George Jones (een vlotte countryversie van ‘Nothing Can Stop me From Loving You’, grappig omdat er ook een versie van Al Staehely’s ‘What’s Wrong With You is Loving me’ te horen is, twee titels die niet echt complementair zijn), verder is er een heerlijke bluegrass-song van Billy Ed Wheeler uit 1963 (‘Coal Tattoo’). Met name de songwriting van Hilary is enorm gegroeid, getuige enkele juwelen die zij bijdraagt, te weten de gevoelige ballad “Letting Go’ met een heerlijke accordeonsolo van producer en multi-instrumentalist Chris Cage (10 instrumenten van diverse pluimage en background vocals) en het aandoenlijke ‘House For my Dog’. Hilary en Stuart (in het dagelijks leven hele fijne mensen, de hugs van Hilary zijn niet te missen!) zijn naar een mooie toppositie in het muzikale wereldje van Austin gegroeid. Ze zijn een keer of twee op een korte vakantie in ons land geweest na optredens elders in Europa, wie geeft ze hier en kans? De mensen komen wel als ze maar de moeite nemen om naar deze prima CD te luisteren.

Vanaf de eerste luisterbeurt heb ik genoten van deze prachtige en niet te missen Americana-Austin-style CD van de Adamsons’. Ga beslist luisteren!!!  (Independent, Flyin A Records)