G. Love & Special Sauce, The Juice

Januari 1993. Garrett Dutton speelt wat liedjes in de bar The Tam O’Shanter in Boston. Hij wordt aangesproken door drummer Jeffrey Clemens en het tweetal besluit samen muziek te maken,. Een paar maanden later wordt bassist Jim Prescott gevraagd aan te sluiten. In 1994 is er een eerste album. G. Love & Special Sauce maakt een melange van countryrock, reggae en wereld muziek. En in 1993 is dat niet eerder gepresenteerd, is dat nieuwe en verassende muziek.

G. Love is het aka van Garrett Dutton. De in Philadelphia geboren muzikant pakt zijn eerste gitaar op als achtjarige, schrijft eerste eigen liedjes en laat zich als tiener beïnvloeden door Bob Dylan en Beastie Boys. En dat is een breed muzikaal palet. Natuurlijk zijn er straathoeken voor optredens en de eerder genoemde kleine coffeeshops. Dutton speelt zich langzaam naar een platencontract. Debuut G. Love & Special Sauce is een debuut in een serie van negen langspelers. The Juice is – dus – de voorlopig laatste release – is die nummer negen.

The Juice is een fijne titel voor een release van G. Love & Special Sauce. The Juice wordt opgenomen in Nashville. Marcus King en Robert Randolph helpen een muzikaal handje. Op het hoesje van het album veel meer namen en dat levert een divers, gevarieerd resultaat op. G. Love staat nog altijd garant voor een dansbaar en swingend product.

Natuurlijk is The Juice daarmee geen verrassend nieuw product. Deze release is een herhaling van eerdere kwaliteit en een reden om vroegere producten van G. Love & Special Sauce weer eens uit de kast te pakken. The Juice is een mooie brug tussen verleden en 2020. (Thirty Tigers)