24 Pesos, Flesh & Bones

24 Pesos is een gevestigde bluesband uit Londen bestaande uit voorman/zanger/gitarist  Julian Burdock en drie Italianen Luigi Casanova (bas), Filippo Giangrande (drums) en Chicco Allotta (toetsen). In 2009 debuteerde de band met het album The Boogie Worm. Flesh & Bones dat nu ter bespreking voor mij ligt, is hun vijfde album.  Julian Burdock schreef alle songs, die een gevarieerd blues album vormen.

Het album opent sterk met een lekker relaxed voortkabbelde blues shuffle ( I Am The Blues). Met veel overtuiging  zingt Julian: I’m the sound of sweet persuasion, a voice that will never lie, I was there when you were born and I’ll be there when you die. I am the life, I am the truth and I am the blues. De volgende track Broken Hearted Man is een ouderwets klinkende  heerlijke slow blues voor de gevoelige zielen onder de bluesliefhebbers.  Een geweldig funky en groovende sound biedt All The Same met fel gitaarwerk van Burdock. De bombastische bluesrocker You Don’t  Want Me ligt mij nogal zwaar op de maag.  Marcus Malone neemt als gast de gruizende vocalen voor zijn rekening. Gelukkig kom ik weer tot rust in het semi akoestische bluesje Man Like Me met fraai slide gitaarwerk van Julian in combinatie met de soulvolle smoelschuif-uithalen van gast Jean-Jacques Milteau. Niet onvermeld mag blijven de vocale bijdragen die zangeres Katie Hector veelvuldig levert  aan de prachtige hese zang van Julian Burlock. Het titelnummer mag er ook zijn. Dit keer Julian als een soort rapper die deze funky song tot grote hoogte tilt. Giles Robson is op zijn harmonica in zijn element in het pittige Breakdown Paranoia Blues. Lekkere funky New Orleans soul blues is te horen op Papa Was A Bluesman. Het album wordt afgesloten  met een sfeerrijke slow blues a la Gary Moore, waarbij Julian zich nog even flink kan uitleven op de gitaar.

Flesh & Bones is een fijn gevarieerd album voor de echte bluesliefhebber