Joshua Radin, Here Right Now

Joshua Radin is een singer-songwriter uit Cleveland, Ohio in de USA. Hij was al op jonge leeftijd actief in de muziek en als acteur. Voor zijn liedjes begon het avontuur als filmmuziek en met name muziek voor bekende TV-series in de USA, na ‘Scrubs’ en ‘North Shore’ vooral in het populaire ‘Grey’s Anatomy’. En daarna in meer series en ook bioscoopfilms. Het karakteriseert zijn muziek, vlotte en goed in het gehoor liggende popmuziek. Sinds 2006 verschijnen er CD’s van hem, tot dusver (inclusiet deze laatste) 7. Singles van hem bereikten in ons land slechts posities in de tip lijsten. De nieuwe CD bevat een negental popliedjes, die Radin zingt met een zachte, hese stem en een beetje vibrato. In de begeleiding vooral een voort tokkelende gitaar, soms een begeleidende vrouwenstem en altijd wat gelikte arrangementen voor de overige aanwezige instrumenten. Niet onaardig, maar het kan mij niet echt warm krijgen. Ik citeer een deel van de tekst van de titelsong, ‘Here Right Now’: ‘There were times, blood on my hands and I tried to wash away. Outside the lines I couldn’t stand without a soft voice to say that I’m here right now. Not lost but found and everything I’ve done has broughten me to you.’ Got the picture?

Joshua fluisterzingt zijn lieve popmuziek, de liedjes zijn eigentijds en filmtechnisch blijkbaar zeer bruikbaar. (Nettwerk Music Group)