Meteen naar de inhoud

Ranzel X Kendrick, Texas Cactus

Texas in de titel van het album, deze Ranzel X Kendrick moet wel een singer-songwriter uit Texas zijn. Klopt helemaal, ‘Texas Cactus’ is het derde deel van zijn trilogie over Texas, na ‘Texas Paintbrush’ en ‘Texas Sagebush’, hij heeft blijkbaar een zekere hang naar typisch Texaanse flora-verschijnselen. Nu dan de bluebonnet nog, maar die is denkelijk te mooi om in een CD van deze man met zijn ruige en licht onvaste stem te figureren. En ‘Texas Cactus’ moet wel in Austin opgenomen zijn, immers Ron Flynt is alom aanwezig (had hij ook de productie van de CD in handen, of deed Ranzel dat zelf? Mijn exemplaar met bijzonder weinig informatie zegt hier niets over). Gelukkig worden wel de aanwezige musici genoemd. Belangrijk is Rebecca White, vocals en ‘inspiratie’. Ze neemt de leadzang in de cover ‘Everybody Get Together’ voor haar rekening, een nummer dat we o.m. kennen van The Youngbloods uit 1967. Verder horren we op viool en mandoline Warren Hood naast diverse mensen op drums en bas, pedal steel, dobro, harmonium, melodica, harmonica een ganjo (een zes-snarige banjo). Het is geen onaardige CD, er staan geslaagde en minder geslaagde nummers op. Goed zijn ‘Walk Away With my Heart’, ‘Cactus Flower’ en vooral ‘Sequin Son-of-a-gun’.

Al met al is ‘Texas Cactus’ een typisch folkproduct uit die megastaat Texas. Verwacht geen mooie zang, wel aangename begeleiding…(indepenent)

Scroll To Top