Meteen naar de inhoud

Trond Svendsen & Tuxedo, Smalltown Stories

Smalltown Stories van de Noor Trend Svendsen en zijn band Tuxedo is al een tijdje uit, waardoor dit stukje eigenlijk overbodig is. Maar ach, wat extra aandacht kan geen kwaad. Tenminste als het een album betreft dat gehoord mag worden. En ja dat is het geval, al heeft het veel tijd genomen om tot die conclusie te komen. Wennen was het aan deze Noorse Americana door de dosis galm op de liedjes, de al te klagelijke zang van Svendsen, de ietwat sentimentele sfeer van de plaat. Niettemin, links laten liggen bleek geen optie en zo groeide langzaamaan het besef dat Smalltown Stories tien prima liedjes bevat. Apart van de andere klinkt het door de uitstekende gitarist Lars Linkas geschreven instrumentale nummer, dat vanwege de Mexicaanse ambiance sterk geïnspireerd lijkt door de band Calexico. Het vormt de opmaat van Svendsen zelfgeschreven songs, die laveren tussen introspectief singer-songwriter werk en melancholieke countryrock. Hoogtepunt vind ik I Can Hear the River door prachtig orgelspel van Lars Viken, en het al even mooie driekoppig damesgospelkoortje. Was de productie meer naturel en Svendsen’s zang dynamischer, het zou een nog beter eindresultaat geweest zijn. Wie weet een volgende keer. (Rootsy)

Scroll To Top