Bror Gunnar Jansson, They Found My Body In A Bag

Misdadig goede muziek op deze langspeler! Passen heftige delicten en muziek bij elkaar? Of is misdaad slechts de aanleiding voor liedjes waarin tussen de regels het slechte van de mens wordt bezongen? Vragen die opborrelen bij het beluisteren van They Found My Body In A Bag.

Jansson roert met een voet in de rock ‘n’ roll, met de andere voet staat hij in de blues, die muziek die uit de geurige moesrassen naar de luisteraar komt. Geluid dat riekt, af en toe zelfs stinkt maar niet afstoot. De melodieën van Jansson zijn herkenbaar, maar op een manier gemusiceerd die weldadig aanvoelt. Warm, klassiek, met de juiste tonen in de geschiedenis, herkenbaar maar af en toe ook beangstigend. Daarbij maakt de Zweed clips bij zijn tracks. De singel ‘There’s A Killer On The Loose’ heeft beeld gekregen, zwart wit, een gemakkelijk te volgen verhaal maar ook een muzikale vertelling die om herhaling en herhaling vraagt.

Negen nummers op deze verzamelaar van misdaden en liedjes. Bror Gunnar Jansson neemt meer dan vijftig minuten voor zijn songs. In het bij de cd gevoegde schrijven verhaalt hij over moordenaars, stalkers, John Lee Hooker en Jack White. Realiteit en inspiratie lopen moeiteloos in elkaar over.

Jansson is een ‘man in black’. Hij laat zich inspireren door Johnny Cash, oude blueshelden en moordenaars. Op gitaar en een eenvoudig drumstel speelt de Zweed negen fascinerende tracks. Jansson laat zich slechts spaarzaam door anderen begeleiden. Het is alsof hij weet op welke straathoek hij deze nummers wil spelen. Altijd en overal kan hij solo de verhalen vertellen. Op de release zijn enkele begeleidende muzikanten te horen, maar die leveren slechts spaarzaam extra waarde. ‘The man in black’ kan samenwerken, maar is vooral solo uniek, onvoorspelbaar en onnavolgbaar.

Bror Gunnar Jansson heeft een voortreffelijke langspeler gemaakt. Voor al die mensen die eindeloos kijken naar series als The Killing, The Bridge en Trapped is dit de ideale soundtrack. Ook voor mensen die een geweldige originele soundtrack willen bij wat lijken in een ‘body bag’ is They Found My Body In A Bag de ideale langspeler. Misdaad en goede muziek passen naadloos bij elkaar! (Playground)