Randy Lewis Brown, Red Crow

Lewis Brown is geboren in Louisiana, maar getogen in Texas, zijn ouders verhuisden naar Houston toen hij 12 jaar oud was. Het zal jullie niet verbazen dat de man dus Texas Music uitademt. Heerlijk dus. Op de prachtige CD, pas zijn derde na CD’s in 2007 en 2013, staan 13 songs met een totale speelduur van zo’n 55 minuten en door de kwaliteit van de eigen songs (4 schreef hij samen met een collega) is de CD een goede deal. Rangschik de muziek onder folk en (alt)-country, in de begeleiding naast Randy (gitaar, mandoline, banjo) steel gitaar, fiddle, harmonica, meer gitaren, bas en drums/percussie en background vocals van Sarah Pierce. Uiteraard is de CD opgenomen in Austin, Texas en verschenen op mijn favoriete Berkalin label. Randy brengt een prachtige variatie aan in zijn Americana werkstuk. Huppelende country (‘She’s the Only Woman’ met een zingende steel gitaar van Cody Braun, de man  van Reckless Kelly), gevoelige ballads (‘October Again’, ‘Trust the Sun’ met een heerlijke fiddlesolo), folk (‘Red Crow’ met zijn lonesome harmonica, ‘Good Old Days’), countryballad (‘Any Old Train’), countrywalsje (‘Above Timberline’), country-rock (‘Other Campfires’).

Er zijn veel liefhebbers van Texas country music in ons land. Deze CD hoort beslist thuis in hun aangename verzameling. (Berkalin Records)