Andy Clark, I Love Joyce Morris

Vanaf de eerste tonen van het debuutalbum van Andy Clark is duidelijk: hier is een aangename singer-songwriter uit het Verenigd Koninkrijk aan het werk. Andy schrijft mooie songs, zorgt (zelf of met hulp van zijn producer? Geen informatie voorradig) voor goede arrangementen en probeert zo gevarieerd mogelijk te zijn (het nummer ‘Daddy Please’ is een hillbilly song, zeer afwijkend van de rest van het album waarbij we met name moeten denken aan Britse popmuziek). ‘Socks and Shoes’ doet denken aan de muziek van Pink Floyd en dergelijke bands, op en tot Brits, dat wel. ‘Sunny Boy’ doet dan weer denken aan bijvoorbeeld Donovan. ‘Monsters’ wordt opgeleukt met blazers. En ga zo maar door, Clark (in een van zijn songs laat hij weten dat hij bijna 38 jaar oud is) doet steeds aan andere Britse collega’s denken.

Alles bij elkaar is de CD van Clark niet onaardig, maar wel onevenwichtig, teveel richtingen ingebouwd. (Greenwood Records)