If You’re Going To The City, A Tribute To Mose Allison

Mose Allison! Een bekende naam uit een lang vergaan verleden. Al in 1956 maakte deze Amerikaanse muzikant zijn eerste opnames voor het prestigieuze Prestige. Daarna maakte hij albums voor Blue Note, Atlantic en andere labels. Liedjes van hem werden gecoverd door Elvis Costello, The Clash, Van Morrison, Leon Russell en vele anderen. Voor If You’re Going To The City zijn vijftien tracks verzameld. Oud en nieuw, jong en bejaard spelen de liedjes van een van de giganten van de Amerikaanse jazz en blues.

Taj Mahal opent met ‘Your Mind Is On Vacation’, een aangrijpende blues. Americana is te horen in ‘My Brain’ door Robbie Fulks, waarna Jackson Brown vervolgt met ‘If You Live’. En zo gaat het verder met grote namen in geweldige nummers door oudere, nieuwe en nog onbekende muzikanten.

Anything Mose! musiceert naast Iggy Pop, Chrissy Hynde blaast een wolk jazz in ‘Stop This World’, Richard Thompson trekt ‘Parchman Farm’ naar het Engelse platteland en Frank Black geeft ‘Numbers On Paper’ een wolk Pixies.

Vijftien nummers op deze verzamelaar van een grote Amerikaanse muzikant. Het is een lofzang voor een geliefde toetsenist. Various – If You’re Going To The City, A Tribute To Mose Allison is veel meer dan een ode. Het is een pet af, een hoge chapeau voor een fantastische muzikant die niet vergeten mag worden. (Fat Possum)