Meteen naar de inhoud

Catherine MacLellan, Coyote

Catherine MacLellan is een Canadese folk-zangeres. Ze woont en werkt op Prince Edward Island, de kleinste provincie van Canada. De muziek werd haar met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten, vader Gene MacLellan was zelf een prima singer-songwriter, hij was verantwoordelijk voor wereldhits als ‘Snowbird’ (Anne Murray) en ‘Put Your Hand in the Hand’ van de groep Ocean. In 2017 nam Catherine een hele CD op met songs van haar vader, ‘It’s Alright With You’ (dezelfde titel als een album van haar vader uit 1977). Inclusief dit tribuut aan haar vader zijn er sinds haar debuut in 2004 zes CD’s van haar verschenen. Ik kende haar niet, maar na het beluisteren van deze prachtige CD wil ik wel op zoek gaan naar haar eerdere materiaal. Catherine heeft een prachtige stem en schrijft prachtige liedjes. De begeleiding is rijk en gevoelig met rollen voor accordeon, bodhran, fiddle, cello en bouzouki naast gitaren, bas en drums. Er staan 14 songs met in totaal ruim 53 minuten prima muziek op de CD met een leuke variatie aan stijlen, zij het wel in het folk-idioom, opgenomen in haar huis-studio en ‘self-produced’. Naast mooie singer-songwriter folk met minimale begeleiding (‘Sweet Bye and Bye’, ‘Out of Nowhere’) horen we Keltische invloeden in bijvoorbeeld ‘The Tempest’ (alsof de MacGarrigle sisters een nieuwe song hadden geschreven, let ook op de opvallende rol voor de meezingende fiddle). Ook ‘ Night Crossing’ doet denken aan de MacGarrigles.

Een uitstekende CD, een Canadese topper in 2019. Catherine is een megatalent. Ga luisteren en genieten! (Independent)

Scroll To Top