Track Dogs, Fire On The Rails

Spelen als jonge honden én klinken als oude rotten. De vier muzikanten in Track Dogs musiceren jong en energiek én laten de jaren onderweg horen. Fire On The Rails is een release vol energie en muzikale bagage. De langspeler Kansas City Out Groove van Track Dogs scoorde in 2018 jubelende recensies. Amper een jaar later komt de groep met nieuw materiaal en opnieuw zullen de criticasters juichen. Fire On The Rails is een voorlopig hoogtepunt, een prachtige toef muzikale slagroom op een fantastische carrière.

In Track Dogs spelen vier muzikanten. Het zijn ervaren musici die alleen maar vooruit willen kijken, fans verrassen en nieuwe muziek willen maken die naadloos aansluit bij eerdere momenten uit een prachtig gekleurde loopbaan. Het viertal maakt country, hoemparock, lijmt Latijnse muziek en blue grass aan elkaar. Boven alles is er de lol waarmee de groep muziek maakt. In de concertzalen en de huiskamer spat het plezier uit de boxen.

‘Love & War’ opent Fire On The Rails. Toetsen en mandoline laten een melancholieke melodie horen. Track Dogs geeft de luisteraar iets om over na te denken. Liefde en oorlog? En daarna zijn er de blazers. Er moet niet worden stil gestaan bij ellende, voort, voort en altijd vooruit met mooie muziek. Herinneringen worden gekoesterd maar de groep neemt de luisteraar mee, voort. ‘I’ve Needed You’ is daarna folkrock. Tokkelende snaren, schurende vocalen en de roep naar een geliefde. “I’ve needed you!”

In ‘Better Of On Your Own’ is er het duel tussen de vocalen en de blazers. Het gaat niet om de winst, maar om de opbrengst van de samenwerking. Een uptempo meezinglied. ‘On The Last Night’ is bijna popmuziek. Track Dogs halen de neus niet op voor commercie, maar geven de muziek in alle gevallen een eigen draai mee. ‘Abi’s Lullaby’ is een breekbaar liefdesliedje, ‘When It Comes’ is doo wop en afsluiter ‘All Clapped Out’ is alleen maar knippende vingers, tappende voeten en woorden. Het nummer swingt als een … tierelier. Track Dogs beneemt zelfs in de huiskamer de adem.

Track Dogs zijn jaren geleden neergestreken in Spanje. De vier muzikanten hebben wortels in Ierland, Engeland en Amerika. De liefde voor de Spaanse muziek houdt de groep in Zuid Europa en dat is opnieuw te horen op Fire On The Rails. Americana, mariachi en folkrock, wat een wonderschone combinatie! (Monde Green Records)