Danny Bryant, Means Of Escape

De nieuwe CD van Danny Bryant, genaamd ‘Means of Escape’ knalt uit mijn CD speler en als snel is het duidelijk dat Danny zijn fans niet teleur zal stellen. Een stevige en met veel gitaargeweld doordrenkt “Tired Of Trying” knalt uit mijn speakers. De ballad “Too Far Gone” heeft dezelfde elementen in zich, alleen wordt hij hier begeleid door zijn wat uitgebreidere band met blazers. Op meeste nummers wordt de begeleiding verzorgd door bassist Alex Phillip, drummer Dave Raeburn en Stevie wat achter de toetsen. In de titelsong ligt het tempo iets hoger. De meeste nummers zijn van hetzelfde laken een pak, stevige, iets wat hoekige blues-rock. “Where The River Ends” en “Mya” zijn rock ballads, zoals er wel op de meeste Bryant CD’s wel één of twee te horen zijn. “Hurting Time” onderscheidt zich van de meeste overige nummers door lekker vet slide spel. Ik meen dat dit dit Danny’s elfde album is en hoewel enige vernieuwing niet echt te verwachten is, zal hij zijn trouwe fans met “Means Of Escape” zeker niet teleurstellen. Het akoestische “Skin And Bones” is dan wel weer een positieve uitschieter tussen het heftige gitaarspel. Maar dit album zal terecht de weg naar zijn trouwe fans zeker wel weten te vinden.