Ags Connolly, Wrong Again

Voor mij een total onbekende grootheid, deze bebaarde countryzanger uit de UK (Oxfordshire). Ik heb die gegevens pas opgezocht nadat ik deze CD met mooi gezongen lekker traditionele country enkele malen had beluisterd. De USA, zonder enige twijfel, was mijn mening. Niet dus. Afgezien van een (overbodige) cover van ‘Early Morning Rain’ van Gordon Lightfoot zijn de songs van Ags zelf en hij doet ook dat meer dan verdienstelijk. Echte trad country met hoofdrollen voor fiddle, accordeon en steel gitaar en de obligate ritme-instrumenten ernaast. ‘Wrong Again is zijn derde CD sinds zijn debuut in 2014 (‘How About Now’). De recensies logen er niet om, er was sprake van een grote waardering van critici en collega musici. Grootheid Tom Russell noemde Ags een ‘Killer’. En toegegeven, ik ben ook zeer onder de induk. Lekkere uptempo countrysongs, honkytonkers, door accordeon ondersteunde texmex worden afgewisseld met gevoelige ballades, zoals het prachtige ‘Then and Now’, waarbij Ags met zijn diepe stem op zijn subtielst en gevoeligst is. Hoe mooi kan pure country zijn. De afsluiter, ‘Sad Songs Forever’ mag ook niet onvermeld blijven, het is een lekker huppelende up-tempo Western Swing song. Ags noemt zichzelf een trotse supporter van de Ameripolitan beweging, deze beweging steunt nieuwe muziek met een traditionele roots-invloed.

Een aangename verrassing, deze Ags Connolly. Luisteren geboden! (Independent).