Meteen naar de inhoud

Skinner & Twitch, The Bells of Christmas

Een aantal Jaren geleden heb ik mij voorgenomen om ieder jaar een kerst-CD te bespreken. Voorwaarde is wel dat de CD originele songs bevat en dat deze songs mij bevallen. Aan die voorwaarden voldoet dit aangename EP’tje van het Engelse duo Steve Skinner en Sandra Twitchett, die optreden onder de naam Skinner and T’witch. Er staan zes songs op de EP, vijf geheel nieuwe eigen songs en een adaptatie van een middeleeuwse Engelse Coventry Carol, met als titel ‘The World Carol’ en met een sterke boodschap voor vrede op aarde. De andere titels zijn ‘The Drinking Song’ (‘Drink, drink for New Year’s Eve, drink well on whisky and wine’), ‘The Winter Song’ (‘The winter world is white, Jack Frost has made his bite’), ‘Santa, Teach the World to Fly’ (‘Santa, Santa, bring your sleigh and show us how to fly’), ‘Silent the Night’ (‘Silent. Silent the night, silent and holy so bright’) en ‘I Don’t Want an IPad (I just want world peace)’. Weer die vredesboodschap dus, zoals dat bij de kerst past. De muziek is leuk, een lekkere mix van folk, comedy en vaudeville.

Dus gewoon een leuke aanwinst voor het immense kerst-repertoire. Origineel en aangenaam. (Independent)

Scroll To Top