Los Coast, Samsara

R & B, funk, gospel, indie, rock, new wave en wereldmuziek. Al de genres zijn te vinden in de veertien nummers op Samsara, het debuut van Los Coast. Het vijftal trekt al enige tijd langs de zalen in Texas. Samsara is het product van muzikanten die vertrouwen hebben getankt op de planken. Het is ook een album met dansbare nummers die bol staan van de grappige, leuke en opvallende teksten. Na negenenveertig minuten muziek wacht de repeatknop.

Frontman Trey Privott schrijft de teksten en speelt gitaar en piano. Multi-instrumentalist John Courtney soleert waar mogelijk, maar lijkt te weten dat kwaliteit veelal in de beperking ligt. Ritmesectie Damian Llanes (trommels) en Megan Hartman (bas) leggen een solide fundament en Natalie Wright (toetsen) verbindt niet alleen de basis met de teksten, maar geeft veel kleur aan de nummers.

Opener ‘Voila’ is een kort intro. Alsof Los Coast even mag wennen aan de zaal, het publiek, aan de plek en daarna los zal gaan. ‘Monsters’ volgt en is funky en swingend. Wright opent met een eenvoudige solo en de rest van de groep valt in. Dans en glijdende soul. De zaal is na bijna vier minuten warm. ´Simplify´ is daarna zowel rap als een bluessong. Privott tovert met woorden, maar nodigt vooral uit te luisteren en daarna mee te zingen.

Zoals gezegd, veertien nummers en in elke song zijn gedenkwaardige momenten. De teksten van Privott zetten daarbij aan tot denken of zijn zo creatief dat bij beluistering een glimlach logisch is. Een voorbeeld uit afsluiter ´Chesapeake:
I´m a piano on a train / I´m an elepant on a trampoline Twee korte zinnen die scenes voor een film opleveren. Privott is in staat met woorden een andere wereld te creëren.

Debuut Samsara van Los Coast overtuigt vanaf het intro tot en met afsluiter ‘Chesapeake’. En debuut dat zo creatief, zo springerig, zo dansbaar, zo volwassen en zo overtuigend klinkt verdient aandacht en draaitijd. Dus indrukken die repeatknop! (New West Records)