Meteen naar de inhoud

Dick Lemasters, Plaza Rooms and Fallen Kings

Uit Beaumont, Texas, op de grens met Louisiana, komt singer-songwriter Dick Lemasters. Een maatje van de ons bekende Douglas Greer. Zijn grote helden zijn Jerry Jeff Walker, Ray Wiley Hubbard, Steve Earle, Guy Clark en John Hiatt. Dick’s muziek verschijnt sinds 2009 op CD, aanvankelijk met zijn band en sinds 2014 ook solo. Bij gelegenheid van zijn derde solo-CD, ‘Incompatible Things’ (2017) schreef ik: ‘liefhebbers van stemmen als die van Jerry Jeff Walker en Guy Clark moeten maar eens gaan luisteren. Een verrassende CD vol eenzaamheid en berusting. Prachtig, verstild, subtiel, adembenemend, deze subtiele songs en de intieme begeleiding’. Ook op deze nieuwe CD is naast Dick (gitaar, vocals en bas) Greer aanwezig op vocals en verder Marlin Golmon op harmonica en vocals en Adam King op drums en vocals. Dick brengt op de CD een mix van Texas Americana (leuke aanduiding), roots en blues. De (blues)harmonica speelt een belangrijke rol, daarnaast komt Dick met een aantal prachtige soli. Alle songs zijn van Dick zelf en zijn geinspireerd door het eigen leven. Zoals zo vaak bij singer-songwriters.

Voor de liefhebbers van door gitaar en harmonica gevoede blues is dit een prima CD.

Scroll To Top