Sue Decker, Outskirts Of Love

Sue Decker tokkelt op jonge leeftijd op een geleende gitaar. Na wat lessen doet ze mee aan een jamsessie en leert over bluegrass en country. Ze schrijft aanzetten van wat ooit nummers kunnen worden. Leergierig luistert ze naar artiesten uit het verleden en bezoekt concerten van hedendaagse helden.

The ideal I’m always chasing as a songwriter is to use oridinary language to fuse everyday moments with the unspeakable and the extraordinary.

Sue Decker legt de muzikale lat hoog!

Na de lessen, de beluisterde muziek en de bezochte concerten is er in 2015 de ep Live At Duncan Showroom, een eerste proeve van bekwaamheid. In 2017 verschijnt de digitale singel ‘Love Never Follows The Rules’. Ze benadert producer Wynn Gogol voor de opnames van een eerste langspeler en boekt studiotijd.

Op het podium speelt Decker oude blues en moderne country. Belangrijk is daarbij het contact met het publiek. Van elk plankier wil de Canadese een huiskamer maken. Ze is betrokken bij de sessies van Back Porch Blues in Victoria, Canada. Een steeds wisselend gezelschap speelt op lokaal niveau voor liefhebbers en toevallige passanten.

Outskirts Of Love is een typerende Sue Decker productie. Vanaf opener ‘Lay Me Down In The Indigo’ is het geluid persoonlijk, vol emotie en charmant. Decker vult haar muziek met country, blues en Americana. Vintage is een woord dat past bij de tracks. Twaalf liedjes op dit debuut. Het zijn nummers waarmee Sue Decker vol trots mee op pad zal gaan.

‘I Don’t Want To Say Goodbye’, ‘Please, Please Baby’ en Too Close To The Bone’ zijn composities die het in de huiskamer en op het podium goed zullen doen. ‘Black Day, White Night is een breekbaar, emotioneel geladen ballade en laat horen dat Decker zonder veel begeleiding een lied kan dragen.

Naar het einde levert het debuut kwalitatief iets in. ‘Slow It Down’ is een langzame countryblues waarvan er vele in een dozijn gaan. ‘Travellin’ Light’ zal het in de zalen goed doen, maar is in de huiskamer een wat magere afsluiter. Al met al mag Sue Decker trots zijn op dit grotendeels geslaagde debuut. (Spectra Music)