Jerry Leger, Time Out For Tomorrow

Bij het beluisteren van openingstrack ‘Canvas Of Gold’ van Time For Tomorrow is er de gedachte aan de Brit Nikki Sudden. De in 2006 overleden muzikant lijkt een belangrijke invloed voor Jerry Leger. De Canadese singer-songwriter komt in het bijgevoegde schrijven bij zijn derde soloschijf met andere, verrassende invloeden. Roy Orbison, Lou Reed, Ronnie Lane, Rick Danko en Gene Clarke worden genoemd. Heerlijk om na beluistering van Time Out For Tomorrow in de eigen verzameling op zoek te gaan naar deze artiesten.

In 2014 verschijnt het solodebuut Early Riser van Jerry Leger. Het is een release met popmuziek voorzien van een behoorlijke scheut americana. Drie jaren later is er de opvolger Nonsense And Heartache. Opnieuw verbaast Leger met een schijf met prima composities. Het is duidelijk waar hij de invloeden vandaan haalt, maar de eigen signatuur is direct en hoorbaar in de liedjes.

Jerry Leger is een muzikant uit Toronto. Vanaf 2005 brengt hij met de groepen The Del-Fi’s en The Bop-Fi’s langspelers uit. Daarbij zijn er vanaf 2014 de soloreleases. Leger is een liefhebber van vinyl, dus verschijnen de negen albums van de twee groepen veelal eerst als lp en pas daarna via andere media. Intussen zijn er dertien releases en is – ook – de compilatie Too Broke To Die een prima introductie.

Op Time Out For Tomorrow laat Leger zich begeleiden door The Situation. De drie muzikanten uit deze begeleidingsband staan achter Leger op de podia en in de studio’s. Gitarist en violist James McKie, bassist Dan Mock en drummer Kyle Sullivan spelen al jaren met Leger.

Time Out For Tomorrow heeft tien nummers. Het popgeluid gelardeerd met country en americana van Jerry Leger en The Situation klinkt vertrouwd en tegelijkertijd nieuw. Tien liedjes over het leven en de liefde en al die liedjes nestelen zich in het brein van de luisteraar. Jerry Leger maakt tijdloze, fijne luistermuziek. Time Out For Tomorrow is een release die jaren zal meegaan. En de muziekliefhebber die bij deze langspeler voor het eerst kennis maakt met Jerry Leger, zal op zoek gaan naar de eerdere releases van deze geweldige muzikant. (Latent Records)