Jake La Botz, They’re Coming For Me

Muziekzalen, filmdoeken, theaterpodia, meditatiematten en tattoo winkels. De bezigheden van Jake La Botz, van 23 november 1968, Waukegan, Illinois vinden op vele plekken plaats. Na wat mislukte studies pakt hij de gitaar op en leest, leert en luistert naar de blues van in Chicago residerende muzikale giganten. David ‘Honeyboy’, Homesick James en Jimmy Davis onderrichten de leergierige, jonge gitarist. La Botz luistert eindeloos naar opnames uit de jaren dertig en veertig. De decennia waarin muzikanten hun ziel nog aan de duivel verkochten!

Een ontmoeting met acteur en regisseur Steve Buscemi is voor La Botz de entree naar de filmwereld. Hij speelt een veroordeelde misdadiger die blues eet en drinkt in Animal Factory, verschijnt in het veel geprezen Ghost World (regie door Terry Zwigoff) en schrijft muziek voor On The Road, de verfilming van het boek van Jack Kerouac. Vanaf 2006 onderneemt La Botz met een zekere regelmaat The Tattoo Across America Tour. Hij treedt op in tattoo winkels en op conventies.

Het muzikale debuut van La Botz stamt uit 1999. Hij schrijft muziek voor de film Original Soundtrack To My Nightmare. Acht langspelers verder is er They’re Coming For Me. Twaalf nummers op dit album, liedjes vol blues, gospel, rock ‘n’ roll en Amerikaanse folk. Twaalf keer slaagt de bard er in om liedjes te zingen, die urgent klinken en alleen maar uit de pen van La Botz hadden kunnen vloeien. Lees eerst titels als ‘Johnnybag The Superglue’, ‘The Bankrobber’s Lament’, ‘The Terrible Game’, ‘Nashville, Nashville’ en ‘Are We Saying Goodbye’ en luister daarna naar die liedjes. La Botz maakt superieure, bijna arrogant gemakkelijk klinkende rock. Hij bekijkt van een afstand de gebeurtenissen en schrijft daarna zijn observerende regels op papier, pakt zijn gitaar en speelt uit de losse pols een hypnotiserende melodie. En dat gebeurt allemaal in een tattooshop, ergens op een straathoek in Chicago, Illinois.

They’re Coming For Me is een feest om naar te luisteren. Twaalf tracks die met elkaar de meest recente vertelling van Jake La Botz vormen. Ademloos luisteren en spelen met de gedachte om een eerste tatoeage te zetten. Blijf They’re Coming For Me draaien! Zo moet moderne Amerikaanse rock met een grote hang naar het verleden verteld worden. (Hi-Style Records)