Chip Taylor, Whiskey Salesman

Chip Taylor is nu bijna 80 jaar oud, maar stoppen met schrijven en (fluister)zingen is er absoluut niet bij, dit jaar komt hij met zijn ongeveer 40e collectie songs met als titel ‘Whiskey Salesman’ (whisky in de Amerikaanse spelling heeft die extra e). Dus kunnen de liefhebbers genieten van 11 nieuwe songs, allemaal door Chip geschreven en met in de begeleiding als altijd meestergitarist John Platania (deed al me in de jaren 70 van de vorige eeuw, met als hoogtepunt die schitterende klassieker ‘Chip Taylor’s Last Chance’ uit 1973). Vele honderden liedjes heeft hij inmiddels achter zijn naam staan, een aantal klassieke hits daarbij zoals ‘Wild Thing’ en ‘Angel of the Morning’. En wat staan er weer verrassend mooie songs op deze nieuweling. Dat zijn stem is gereduceerd tot een gruizig gefluister deert hem (en ons) niet, what the heck. Chip werd in 2016 (pas) opgenomen in de ‘songwriter Hall of Fame’, hoe terecht is dat. Zijn muziek is in toenemende mate heel gevoelig, met een prachtig ingetogen begeleiding waarin piano (Goran Grini, mede-producer, hij is ook te horen op andere keyboard-instrumenten en vibrafoon), bas (mede-producer Tony Mercadante) en incidenteel fiddle en trompet

Het blijft een opzienbarend verschijnsel, deze Chip Taylor. Chip is als altijd adembenemend goed. Wat een ongebreidelde creativiteit heeft deze songwriter-gigant. (Trainwreck Records)