Meteen naar de inhoud

Jeremy Nail, Ghost Of Love

Jeremy Nail (Albany, Texas) werd in 2013 door Alejandro Escovedo gevraagd om met hem mee te gaan op zijn wereldtour. Maar net voor de tour begon sloeg het noodlot toe voor Nail. Hij werd gediagnosticeerd met een sarcoom (een tumor in de steun- en tussenweefsels), na de nodige behandelingen en een amputatie van een van zijn benen. Gaat het nu weer goed met Nail. In 2015 pakte hij de draad weer op en kreeg hij hulp van Escovedo met het schrijven van nieuwe nummers. Wat het album ‘My Mountain’ dat verscheen in 2016, opleverde. Vorig jaar verscheen het album ‘Live Oak’ en nu is daar al weer een nieuw album getiteld: ‘Ghost Of Love’ voor dit album kreeg Nail de hulp van producer Pat Manske, die daarnaast ook het drum en percussie werk voor zijn rekening nam.

In de teksten van de negen nummers die staan op dit album, gaat het vooral over het licht zien na donkere tijden hoe moeilijk dat ook is en hoe lang dat soms kan duren zoals op het nummer ‘Broken’. Een van de prijsnummers op dit album, waar Nail zingt:

Day turns to night
You try and settle in
Change is in sight, but you can’t say when
Some things ain’t meant to stay broken

Op afsluiter van de plaat, is de instrumentatie opgewekt en lijkt Nail te zingen over dat hij maar wat mij blij is met zijn tweede kans, na tijden van ziek zijn. ‘Got my second wind the only way I know’

Jeremy Nail heeft een fijne plaat afgeleverd, muzikaal luistert het fijn weg, er wordt opvallend veel gebruik gemaakt van de accordeon. ‘Ghost Of Love’ is een plaat geworden die in een kleine drie kwartier op een fijne manier voortkabbelt en die nergens verveelt. (Open Nine Music)

Scroll To Top