Meteen naar de inhoud

Delbert McClinton and Self-Made Men + Dana, Tall, Dark & Handsome

Wat is het toch jammer dat wij Delbert McClinton nauwelijks op het Nederlandse podium hebben gezien in de 60 jaar dat hij nu al actief is in de muziek. Deze R&B muzikant uit The Lone Star State (79 jaar!) is nog altijd actief  en zijn gruizige stem heeft nog altijd de kracht van een tornado.  Onlangs verscheen Delbert’s  26e album Tall, Dark & Handsome met 14 nieuwe songs. De opnamen zijn gemaakt in The Rock House Studio in Franklin, Tennessee met onder meer Kevin McKendree achter de knoppen.  Laatstgenoemde is al jaren de keyboardspeler in de band van McClinton.

Een  lekkere blues shuffle is het begin van deze geweldige roots schijf.  Op Mr. Smith horen wij de complete band van McClinton inclusief de heerlijke blazers en zangkoortjes. Dana Robbins excelleert op de sax, terwijl Quentin Ware een snerpende trompet solo speelt. Een moderne Western Swing song is No Chicken On The Bone met een hoofdrol voor de fiddle van Stuart Duncan. In tropische sferen klinkt  Gone To Mexico met onder meer de zoon (Clay) van Delbert op de accordeon. De heerlijk swingende song Lulu is geïnspireerd door de muziek van Mose Allison. Het mooist vind ik de heerlijk zwijmelende late night jazz in Any Other Way, gevolgd door de opzwepende New Orleans back beat in A Fool Like Me. Het album eindigt met het beklemmende Temporarily Insane, waarin Delbert zingt: Can anybody hear these voices in my ear telling me I’m going down the drain. A Poem tenslotte is een 1 minuut  durende introspectieve Delta Blues song.

De schijf Tall, Dark & Handsome is weer verplichte kost voor de Delbert-fans en ik hoop echt dat wij Delbert McClinton nog eens op een Nederlands festival mogen begroeten! Succes verzekerd!

Scroll To Top