Meteen naar de inhoud

David Latto, Show Me How To Feel

Mag het tegenwoordig in liedjes nog klein en breekbaar? Met teksten die uren later op een fietstochtje of bij een verloren moment tijdens de afwas plotseling te binnen schieten? Liedjes met soms wat twijfel en vaak veel emotie? David Latto bewijst op zijn nieuwe ep Show Me How To Feel dat het allemaal mogelijk is. Vijf nummers met bijna twintig muziek. Een release met intimiteit, emotie en kwaliteit.

De ep is geproduceerd door Iain Hutchison in de studio GlowWormRecording in Glasgow. Latto laat zich begeleiden door John Mather, gitaar, Lewis Gordon, basgitaar, Phil Wilkinsons, trommels en Mally Smith, achtergrond vocalen. Waar nodig speelt Hutchison de toetsen.

Latto debuteert in 2010 met 3000 Miles. Op het debuut nummers barstensvol Americana plus een fikse scheut country. In 2012 is er een vervolgalbum onder de eigen naam. Daarna brengt hij vooral ep’s uit. Alsof hij met de releases eerder kiest voor de kwaliteit dan de kwantiteit. In 2014 is er Here Today, Ghost Tomorrow. Met de band bezoekt hij Europa, speelt bij Phil Lee als voorprogramma en doet eigen shows in o.a. Frankrijk.

En nu is er dus Show Me How To Feel. Opnieuw een ep waarop Latto verder musiceert op de ingeslagen weg. Americana besprenkelt met luchtige country, ballades met een verhaal, liedjes met een begin en een einde. Het is een genot om naar de releases van David Latto te luisteren. Klein, breekbaar en volop kwaliteit. (Independent)

Scroll To Top