Meteen naar de inhoud

The Milk Carton Kids, The Only Ones

The Milk Carton Kids, het duo bestaande uit Kenneth Pattengale en Joey Ryan brachten vorig jaar nog het album ‘All The Things That I Did And All The Things That I Didn’t Do’ uit. Een album dat de heren opnamen met een band maar na dit uitstapje keren Pattengale en Ryan terug naar hun eigen roots. Het album ‘The Only Ones’ bestaat uit 7 liedjes waarbij de heren zich begeleiden op gitaar. De nummers op deze plaat gaan over verhalen uit het leven van alle dag. Zoals verloren liefdes maar ook werpen ze een blik op politieke kwesties. Zo is daar een moderne adaptie van het verhaal van Anne Frank getiteld: ‘My Name Is Ana’. De titeltrack: ‘The Only Ones’ is muzikaal gezien wat meer uptempo dan de andere nummers op deze plaat. Een nummer dat lijkt te gaan over een iemand die in een depressie is geraakt. De nominatie voor het mooiste nummer van de plaat gaat wat mij betreft naar het nummer: ‘As The Moon Starts To Rise’. Over het opgroeien van een kind waarbij een ouder soms voor een langere tijd weg is voor het werk.

The Milk Carton Kids leveren een album af dat voor sommigen wat saai of gezapig klinkt. Iets dat ik na de eerste luisterbeurt ook vond, maar bij de tweede luisterbeurt kwamen de teksten wat meer naar voren en wordt je meegevoerd in de wereld van het duo uit Eagle Rock, California. Tevens een prima plaat nu de bladeren weer van de boom vallen en de openhaard s’avonds weer aan kan. (Milk Carton Records)

Scroll To Top