The Mavericks, Play The Hits

The Mavericks bestaan dit jaar 30 jaar en dat hebben de heren onder leiding van leadzanger Raul Malo gevierd met een wereldtour waarbij ze ook Tilburg en Groningen aandeden. En nu als ‘toetje’ van dit jubileumjaar een album met covers van artiesten die de Mavericks hebben geïnspireerd.

Op de plaat staat onder andere een versie van ‘Hungry Heart’ van Bruce Springsteen dat veranderd is in een soort big band versie. Het nummer ‘Are You Sure Hank Done It This Way’ van Waylon Jennings is overgoten met blazers, daarentegen komt ‘Blue Eyes Crying In The Rain’ het dichtst in de buurt van het origineel van Willie Nelson. Naast de country artiesten coveren de heren ook het Motown nummer ‘Once Upon A Time’ dat Marvin Gaye en Mary Wells als duet opnamen. Ook op ‘Play The Hits’ is dit nummer een duet waarbij Malo wordt bijgestaan door Martina McBride. Wat mij betreft een van de hoogtepunten van dit album samen met de opener van de plaat ‘Swingin’ dat door John Anderson op de plaat is gezet. Verder staan er nog covers op van Patty Loveless, Ray Price, Freddy Fender, Patsy Cline, Elvis Presley en Dale & Grace.

Een gewaagde keus van The Mavericks om een cover plaat te maken, we kennen de originele nummers, maar afgezien van de teksten is alles veranderd en overgoten in het kenmerkende geluid van The Mavericks. Fijn plaatje! (Mono Mundo Recordings)