Drew Holcomb & The Neighbors, Dragons

Drew Holcomb vindt zichzelf een gelukkig mens en geeft dat weer op zijn nieuwe album Dragons, waarin het familieleven centraal staat. Drew debuteerde in 2005 met Washed In Blue en sindsdien is hij een gevierd muzikant in Nashville. Hij is ook de oprichter van het succesvolle Moon River Music Festival. Voor de opnamen van Dragons maakte Holcomb gebruik van de producer Cason Cooley. Al jaren lang speelt Drew met zijn band The Neighbors bestaande uit multi-instrumentalist Nathan Dugger, bassist Rich Brinsfield en drummer Will Sayles.

Het nieuwe album opent met een vreugdelied over zijn familieleven. Een vrolijke up tempo song met een hoog meezinggehalte. End Of The World is een ander positivo lied met een nogal bombastische muzikale sound. Daarin roept Drew op tot eenheid en ‘kleffe’ gemeenschapszin. De volgende song  But I’ll Never Forget The Way You Make Me Feel is een zoet liefdesliedje, waarbij Drew’s vrouw Ellie Holcomb de tweede stem zingt. De titelsong  is een samenwerking met The Lone Bellow. Een prachtig liedje geïnspireerd op de bemoedigende woorden van Holcomb’s opa. Het nummer You Never Leave My Heart is een retrospectieve song over zijn veel  te jong gestorven broer. Vocale bijdragen zijn er ook van Natalie Hemby  (The Highwomen) en Lori McKenna. Het album sluit met Bittersweet, een lied dat Holcomb samen met Cason Cooley schreef. Het heeft een mooie dromerige sound en vormt een mooie afsluiting van dit album met tien zeer melodieuze songs.