Annie and Rod Capps, When They Fall

Uit Chelsea, Michigan, in het noorden van de USA, komt dit Americana-echtpaar Annie & Rod Capps. Ze maken heerlijke akoestische muziek met een goede variatie in stijlen. Een beetje poppy, wat jazzy swing, mooie gevoelige ballads, lekkere folk, een toefje bluegrass, het is er allemaal. Annie speelt gitaren (akoestisch en elektrisch) en banjo en is verantwoordelijk voor de lead vocals, haar Rod brengt naast akoestische en elektrische gitaar viola in en zorgt voor de harmony vocals. Hun prima band bestaat verder uit Jason Dennie (mandoline, mandola, harmony vocals), Daniel Ozzie Andrews (bas) en Michael Shimmin op drums en percussie. Hulp is er op pedal steel en vocals, waarbij een elftal zangers en zangeressen op twee nummers positief opvalt. Annie en Rod maken muziek sinds 1982 en hebben inmiddels acht CD’s op hun naam staan. De elf eigen songs op deze laatste CD, ze spreken zelf van ‘Songs about broken things and poignant little ponderings delivered with a rootsy vibe, a touch of vibe, and soulful groove’, luisteren aangenaam weg, de stem van Annie is heerlijk geschikt voor hun werk, de melodietjes zijn pakkend genoeg en de begeleiding klinkt als een goed geoliede duurzame klok. Een geslaagd Americana-project derhalve.

Ik kende Annie en Rod nog niet, maar ze hebben mij overtuigd voor hun Americana-kwaliteiten in het akoestische segment. (Yellow Room Records)