Dallas Burrow, Southern Wind

Van de bijbel gordel in Amerika tot Boedapest, van Northern Carolina tot het westen van Spanje, Dallas Burrow heeft zo ongeveer overal opgetreden. De jonge Amerikaanse troubadour voelde jarenlang onrust, reisde liftend als Jack Kerouac door delen van de wereld en pakte de gitaar uit de koffer om te spelen voor een maaltijd of een glas bier. Intussen schreef hij nummers. Americana kreeg in liedjes een saus van folk en klassieke country, rock ‘n’ roll en twang gingen hand in hand, Burrow vond woorden in vreemde hotelkamers en bij mensen op de huiskamervloer. Na jaren was de jonge Amerikaan het reizen zat, het werd tijd om nuchter te worden, om zonder middelen studiotijd te boeken.

Op Southern Wind kijkt Dallas Burrow terug op de vluchtige jaren, op een ontmoeting met Bob Dylan, een maaltijd met Dr. John en de tijd in Amsterdam, maar ook op dieptepunten met een teveel aan alcohol en andere verdovende middelen.

In 2016 brengt Burrow wat EP ’s uit, maar hij is nauwelijks in staat de producten te promoten. Hij is alleen maar onderweg, weigert te settelen, loopt in elke stad in drie of vier sloten tegelijk en slaat dan weer op de vlucht. Pas in 2018 is er de beslissing. Hij stopt met vluchten en maakt de keuze voor de muziek.

Producer Eric McConnell (Loretta Lynn, Todd Snider) neemt in Dripping Springs, Texas plaats achter de knoppen. Bevriende muzikanten leggen met Burrow dertien tracks vast. Vanaf de eerste streken op de viool in opener ‘Water & Wood’ overtuigt Southern Wind. Hier is klassieke country gespeeld, onrust is geen item, op dit debuut is gekozen voor kwaliteit, voor vakmanschap, de luisteraar wordt bij de strot gegrepen en pas zevenenveertig minuten later los gelaten.

Natuurlijk even aandacht voor de reis naar Amsterdam in track ‘Gotta Ramble’.

Gettin’ on an airplane
I’ve had more than I can stand, yes
Gettin’ on an airplane
And I’m bound for Amsterdam
Gonna get high as a kite, baby’
Right when I land
Gettin’ on a fast train
It’s gonna take my pain away

In Amsterdam vluchtte Burrow nog naar de coffee shops. Op Southern Wind is er geen vlucht. Er wordt verhaald over goede en foute keuzes. Relativerend kijkt Burrow om en weet dat hij het juiste pad te pakken heeft. Southern Wind is een superieure langspeler, die jaren mee kan. Luister naar Dallas Burrow en geniet. (Subliminal Hymnal Records)