Meteen naar de inhoud

Ed Dupas, The Lonesome Side of Town

Ed Dupas werd geboren in Houston, Texas, maar groeide op in Winnipeg, Manitoba, Canada om als teenager met zijn familie in de buurt van Detroit verder te rijpen. In zijn jeugd was muziek een belangrijk onderdeel van het familiegebeuren, mede daardoor werd uiteindelijk muziek zijn ding. In 2015 kwam zijn debuutCD uit, ‘A Good American Life’ en in 2017 de opvolger, ‘Tennessee Night’, waarover ik destijds lovend schreef: ‘Een prima aanwinst in de Americana-scene, deze Ed Dupas. Goede stem, goede begeleiding, sterke songs’. Zijn stem doet sterk denken aan Bruce Springsteen, volgens sommigen is ook Steve Earle niet ver weg. Met ‘The Lonesome Side of Town’ gaat Ed verder op zijn uitstekende muzikale pad’. Net als op de voorganger horen we prima musici als Drew Howard op pedal steel (er zijn maar liefst vier steel gitaristen te horen, naast Drew op 5 van de 11 songs is daar o.m. ene Justin Schipper – met zo’n achternaam heb je vast wel Nederlandse roots, de man heeft overigens een geweldige staat van dienst) horen we op de elf songs van het album prima bijdragen van producer Michael Crittenden (Grand Rapids, Michigan) op gitaren, banjo, B3, piano en bas, James Simonson op bas en Rob Avsharian op drums/percussie. Ed zelf doet de lead vocals en zowel akoestische als elektrische gitaar. Chris Ranney speelt piano in 1 song en was de eigenaar van de opnamestudio, een kerk van rond 1880 in Greenville, MichiganZijn elf eigen liedjes handelen over verbroken en nieuwe relaties, zoals hij zelf stelt: ‘The Lonesome Side of Town is a collection of songs that bear witness to a time of tremendous personal change in my life’.

Mooier dan de voorganger, krachtiger dan de voorganger, dit is een Americana-schijf van uitzonderlijk hoog niveau. (Independent, Road Trip Songs)

Scroll To Top