Hollow Coves, Moments

Het debuut album genaamd ‘Moments’ van de bekende Australische indie folk band Hollow Coves oftewel de singer/songwriters Ryan Henderson en Matt Carins. ‘Moments’ is de opvolger van de zeer goed ontvangen EP ‘Wanderlust’ uit 2017 en de single ‘The Woods’ die van deze EP getrokken was. Gezien de uitgebreide en goed bezochte tours in Europa, de US, Canada en thuisland Australië, zijn zij in betrekkelijk korte tijd in populariteit enorm gegroeid.

Het album bestaat uit elf songs, allen geschreven door Henderson en Carins en geproduceerd door Chris Bond (bekend van o.a. Ben Howard). Vaak gaan de songs over, hun beider hobby, reizen (“I’m dreaming of the road again, set free in the wind, feels like we found home again”), maar onderwerpen als depressies, wanhoop en de liefde komen ook aan bod maar altijd met een positieve ondertoon. Het centrale thema is de natuur met rollende golven, majestueuze bergen, storm en windvlagen, kusten en branding. Hierbij sluit de muziek en zang aan bij deze onderwerpen in de vorm van minimale muzikale begeleiding en zachte zangstemmen, zoals in de nummers ‘Moments’, ’Pictures’ of ‘The Open Road’ maar in het nummer ‘Adrift’ horen we de rollende branding in de muziek. De melodieën zijn simpel maar mooi en pakkend, de teksten ondersteunen de muziek en samen zorgen ze voor sfeervol geheel. Opvallend aan dit album is dat alle nummers heel rustig, bijna stil beginnen als soundscapes. Vervolgens steeds meer momentum opbouwen en uiteindelijk een rustig einde hebben. Dit geeft het album een relaxte sfeer maar maakt het wel wat voorspelbaar. ‘Moments’ is een mooi, rustig, bijna gevoelig album. (Nettwerk Music Group)