Dylan Earl, Squirrel in the Garden

Meet Dylan Earl, countryzanger par excellence uit Fayetteville, Arkansas, in de Ozarks. Een nieuwe ster in het classic country genre, niet voor niets werd zijn debuut-EP in 2014 geproduceerd door de Canadees Daniel Romano, die in die periode de klassieke country omarmde. Zoals de Arkansas Times het beschreef in een artikel: ‘Dylan Earl has taken things formerly relegated to Aaron Tippin and Travis Tritt circa-1992 and breathed new life into them’. Een prima aanduiding voor wat de luisteraar kan verwachten. Overigens zijn er geen opgepoetste nummers van genoemde heren te beluisteren, maar 10 originele songs van Earl zelf, opgeleukt met een fraai ruimtelijk geluid, een zingende dominant aanwezige pedal steel (Hamilton Belk) en soms fiddle, accordeon en tingel-tengel piano naast uiteraard gitaren, bas en drums. De snik is aanwezig, ook een gevoelig duet met Merey Kimbrough (familie van Will?), het heerlijke ‘I Can’t Help it’), en verder ballads en up-tempo songs. Ook schatplichtig aan de klassieke country is de korte speelduur van slechts 31 minuten voor de 10 prima songs.

Zoals u zult begrijpen heb ik deze CD met veel genoegen beluisterd en welkom ik heer Earl in de heerlijke wereld van de ‘klassieke country’ (Rootsy Music Rootsy).