Jason Hawk Harris, Love and the Dark

Lieve cafégangers, daar is er weer een, zo’n jonge vent die (onder meer) het dierbare klassieke countrygenre omarmt, Jason Hawk Harris uit Los Angeles (hij werd geboren in Houston, Texas). Jason kreeg zijn country-opvoeding van zijn opa, maar als tiener werd hij punker en was hij helemaal wild van Queen, hij volgde een muzikale opvoeding (componeren), speelde een tijdje in de indie folkband The Show Ponies, de periode waarin hij eigen songs ging schrijven. Inspiratie kwam er – zoals zo vaak bij singer-songwriters – door persoonlijke ellende: zijn moeder stierf als gevolg van alcoholisme, zijn vader ging failliet, zijn zus kreeg MS. Onder meer al deze ellende heeft zijn neerslag gekregen op zijn debuut-CD als singer-songwriter. Zijn Americana-invulling is heel divers en heel fraai met afwisselend mooie ballades (‘Phantom Limb’), stevig country-rockwerk (I’m Afraid’), uptempo countrywerk (Cussing at the Light’, ‘Red Room Blues’), rockabilly (“Confused’). In de opener ‘The Smoke and the Stars’ deed hij me zelfs aan Mickey Newbury denken met die bijzondere start en de mooie gevoelige stem erbij. De afsluiter is een ode aan zijn grootvader, toepasselijke titel: ‘Grandfather’, de begeleidende muziek wortelt deels in de wereld van de klassieke muziek, een prachtig arrangement is ons deel.

Bloodshot Records heeft ons al vaker verrast met prima Americana, daar kunnen we nu deze Jason Hawk Harris gevoeglijk aan toevoegen, een man met voeten in de country en handen in de Americana. (Bloodshot Records)