Meteen naar de inhoud

Rod Picott, Tell The Truth & Shame The Devil

Rod Picott wordt ’s avonds laat door zijn huisarts gebeld. Het is noodzakelijk dat hij zich nog diezelfde avond meldt voor onderzoek. Zijn hart slaat regelmatig op hol. De gang naar het hospitaal, de onderzoeken en de ernst op de gezichten van de doctoren zijn mede de bronnen voor de twaalf nummers op Tell The Truth & Shame The Devil.

Met teksten, een gitaar en een mondharmonica sluit Picott zich na het ontslag uit het ziekenhuis op in een studio. Het resultaat is 46.46 minuten kwaliteitsmuziek en levenslessen.

Rod Picott debuteert in 2001 met Tiger Tom Dixon’s Blues. Americana, een flinke stoot blues en persoonlijke teksten. Het is de eenvoudige en accurate samenvatting van de muziek. Daarbij toert Picott eindeloos. Hij doet niets liever dan zijn liedjes uitvoeren voor publiek.

Tell The Truth & Shame The Devil is de twaalfde langspeler van de in New Hampshire geboren Amerikaan. En misschien is het wel de meest persoonlijke release van de singer-songwriter. Slaapproblemen, fysiek ongemak door zijn werk als stukadoor en de verleidingen van het op tournee zijn, Picott schuwt geen onderwerp. Hij graaft terug naar zijn geboortedag in het jaar dat president John Kennedy neergeschoten werd. Picott weeft grote gebeurtenissen in zijn eigen geschiedenis. Hij doet dat niet met keurige rijmschema’s, maar laat in eenvoudige zinnen de gebeurtenissen de revue passeren.

Recent heeft Picott een dichtbundel uitgebracht. God In His Slippers, Murmmeration is een eerste proeve van bekwaamheid, maar laat ook zien dat Picott al jaren beeldende, krachtige teksten schrijft. Daarnaast is er een boek met korte verhalen. Het zal geen verrassing zijn dat de vertellingen voor een groot deel autobiografisch zijn. Bij het lezen van Rod Picott is het prettig de muziek van deze muzikant op de achtergrond te hebben. De liedjes van Picott onthaasten en vervelen na vele draaibeurten geen moment. Bij de release van deze langspeler zijn de geschreven verhalen van Picott lezenswaardig en persoonlijk. Tell The Truth & Shame The Devil is een album om te koesteren (Welding Rod Records)

Scroll To Top