Silver Lake 66, Ragged Heart

Na een start in hun woonomgeving, in de Midwest – Maria Francis en Jeff Overbo ontmoetten elkaar in Minnesota in de jaren 80 – , verkastte het muzikale duo in een Ford busje met hun gitaren en hond Bernie naar de omgeving van Los Angeles om er een decennium te blijven en daarna uiteindelijk in Portland Oregon te belanden. Van daaruit stuurt het duo onder de naam SilverLake 66 hun eigentijdse Americana, met de nadruk op akoestische countrymuziek en hun prachtige duet-vocalen, hun muziek de wereld in. Maria heeft een hele nare periode achter de rug met o.m. gediagnosticeerde kanker, die zij gelukkig wist te overwinnen. In 2016 was er een eerste muzikaal statement, ‘Le go or be Dragged’, met veel songs uit de eigen levenservaring en nu is er dus de opvolger, ‘Ragged Heart’. En de Americana van Silver Lake is top. De eigen songs, uit het leven gegrepen, dus met veel hoop naar de toekomst gericht, zijn uitstekend, de begeleiding kent leuke variatie met de inbreng van strings en blazers naast Jeff met zijn diverse gitaren, pedal steel, bas en drums. Om de kracht van Maria’s teksten (Maria schreef vier songs, Jeff de overige 6) te laten zien deze strofe uit ‘Ragged Heart’: ‘You never told me life would be easy, you didn’t tell me I would get the blues, my ragged heart can’t wait any longer, if I had the chance, I’d run right back to you’.

Heerlijke CD, in alle opzichten geslaagd, aanrader. (Independent)