Ginger Cowgirl

Ginger Cowgirl is de naam van een country-band uit Nashville, Tennessee. De blikvanger en belangrijkste persoon in de band is zangeres Tracy Antonel, een dame met – inderdaad – rood haar en een heerlijke countrystem, zuiver en strak, geen snik en zo. De begeleiding is in de eerste plaats voor de pedal steel, daarnaast uiteraard gitaar, bas en drums. De debuut-EP heeft zes songs, waarvan er vijf door Stacy zijn geschreven, in ‘Nashville’ heeft ze daarbij hulp gekregen van twee mannen. Het zesde nummer is een bijzondere cover van Willie Nelson’s superhit ‘Crazy’, met in de tweede helft een nieuw geschreven tekst en een andere melodie. De schijf heeft twee afzonderlijke delen, ieder van drie nummers met twee geheel verschillende bezettingen. De steelgitarist in deel 1 heet Justin Schipper, moet haast wel Nederlandse roots hebben. De afsluiter van de EP, ‘Douchebag Benny’, is een geslaagd Western Swing nummertje, Tracy heeft hier een jazzy stem gebruikt!

Ginger Cowgirl zal de liefhebbers van klassieke country zeer bekoren, je mag gerust spreken van een aanwinst in het genre. (Independent)