Meteen naar de inhoud

Andrew Combs, Ideal Man

Ideal Man is album nummer vier van Andrew Combs afkomstig uit Dallas, TX. Combs kreeg de inspiratie voor deze plaat door zijn nieuwe hobby, schilderen. Combs begon hier mee toen zijn vrouw zwanger was, in 2017 werd hun dochter geboren en daar is inspiratiebron nummer twee, namelijk het vaderschap. Door het schilderen veranderde Combs’ zijn benadering voor het schrijven van liedjes. In vergelijking met zijn vorige platen begon Combs nu te schrijven vanuit een emotie in plaats van een concept of een idee. Met zijn geschreven teksten pakte hij het vliegtuig en vloog naar Brooklyn, NY om in de Jupiter Recording studio zijn plaat op te nemen. Sam Cohen nam de productie voor zijn rekening en het nodige gitaar werk. Daarnaast kreeg Combs hulp van zijn bandleden Dom Billet voor de drumpartijen en multi instrumentalist Jerry Bernhardt.

In tegenstelling tot eerdere albums is dit album live opgenomen in de studio waardoor het album een stuk losser klinkt met hier en daar wat psychedelische elementen. Dat geluid is direct op het openingsnummer ‘Stars Of Longing’ te horen. Op de titeltrack, ‘Ideal Man’ heeft Combs het over zijn identiteit en zijn onzekerheden. Op ‘Like A Feather’, tevens het eerste nummer dat Combs schreef voor dit album, is alle opsmuk weggehaald waardoor er een prachtig liefdesliedje over blijft.

Een van de hoogtepunten van het album is de afsluiter van de plaat getiteld: ‘Golden’ een nummer dat Combs schreef over de balans die hij aan het zoeken is bij zijn opgroeiende dochter en het gegeven dat ze niet altijd een kind zal blijven.

Combs vindt zichzelf als songwriter steeds opnieuw uit bevatten zijn eerste 2 albums wat meer georiënteerd op de country muziek schuift Combs steeds meer op naar de pop muziek. Na een paar luisterbeurten wordt het album steeds beter. Maar persoonlijk haalt dit album het (nog) niet bij ‘All These Dreams’ uit 2015.

In december komt Combs naar Nederland voor drie concerten te beginnen op 11 december in TivoliVredenburg te Utrecht. Waarna hij op 12 en 13 december nog optreed in Café de Amer in Amen en Rotown in Rotterdam. (New West Records)

Scroll To Top