Blind Lemon Jazz, After Hours

De CD ‘After Hours’ heft een heuse ondertitel: ‘New Pages in the American Songbook’ en dat dekt de geboden lading voortreffelijk. Het is een CD in het ‘late night genre, soft jazz, gespeeld door een kwartet uit de San Francisco Bay area bestaande uit piano, gitaar, bas en drums en schatplichtig aan collega’s als Diana Krall en Laura Fygi om er een paar te noemen. Alle13 songs (inderdaad een leuke aanvulling op de bekende songs van het ‘American Songbook’) zijn van de hand van gitarist James Byfeld alias Blind Lemon Pledge, die incidenteel zijn stem laat horen.

Byfeld heeft inmiddels zeven CD’s op zijn naam staan, in het rootsy blues en Americana veld. De prima zangeres met een soepele donkere jazzy stem en op het juiste moment het obligate vibrato heet Marisa Malvino. Marisa is een Amerikaanse vocaliste met een flink aantal opnames in het easy listening genre. Op het internet vond ik een eerdere CD van deze club, ‘Backwoods Glance’ uit 2017, blijkbaar een rootsalbum met invloeden van folk, country en bluegrass. Anders dus en met slechts 1 song waar Marisa op te horen is

Nogmaals, dit is een leuke CD voor de liefhebbers van easy listening jazz. (Independent, OFEH Records).