Sway Wild

Een bijzondere schijf, deze debuut CD van de formatie Sway (letterlijk slingeren of zwaaien) Wild. We kennen overigens de twee belangrijkste musici in deze groep (is overigens slechts een trio, met voor de CD hulp van anderen, daarover straks meer), de gitarist/zangeres (tevens te horen op Hammond B3, xylofoon en wind chimes) Mandy Fer en haar partner Dave McGraw (zang, drums, percussie, Hammond B3 en chimes), ooit een gerenommeerd indie-folk duo. Samen met vaste begeleider Thom Lord (elektrische bas) maakten ze een twee maanden durende zeiltocht langs de mooie kusten van British Columbia en daar werd Sway Wild geboren. Een behoorlijk grote muzikale omslag voor het drietal. Er ontstond een muzikaal mengsel van rock, folk, pop, jazz, funk en prog, met een opvallende hoofdrol voor het fenomenale spel op elektrische gitaar van Mandy. Voor de meesten van ons misschien wat minder toegankelijk, maar het loont de moeite om de muziek van de CD een flink aantal malen te beluisteren en in je te laten groeien. Muzikaal zit de muziek zeer sterk in elkaar, de arrangementen zijn prachtig, de gebruikte instrumenten en stemmen van de gasten divers. We horen trombone, trompet, viool, cello, saxofoons en de Birds of Chicago zingen op twee nummers mee, het verhoogt de feestvreugde uiteraard! Het nummer ‘Chimney Fire’, misschien wel het meest folky klinkende nummer, wordt een juweel door deze inbreng van de Birds. Verder is het vermelden waard dat Sean Hayes een belangrijke vocale rol speelt op “Home’. De 10 songs zijn van Mandy, Dave schreef op vier songs mee.

Ze zijn nog tot 10 november in ons land. Misschien een concertje meepikken? Ik ben benieuwd hoe ze het live doen! (Independent).

  • woensdag 30 oktober,  Den Haag,  Acoustic Alley
  • zondag 3 november,  Tiel,  Thedinghsweert
  • dinsdag 5 november,  Bergen Op Zoom,  Zwijnshoofd
  • woensdag 06 november,  Ede,  Live Stage Marnix
  • donderdag 07 november,  Rotterdam,  Walhalla
  • vrijdag 8 november,  Amstelveen,  de Amsteltuin
  • zaterdag 9 november,  Grootschermer,  Museum Nic jonk
  • zondag 10 november,  Amen,  de Amer