Meteen naar de inhoud

Corb Lund, Cover Your Tracks

Acht nummers in iets minder dan een half uur muziek. Corb Lund komt in 2019 met een EP en levert zelf commentaar in het pers schrijven. “Earlier this year I recorded a bunch of cover songs by some of my favourite artists and writers from various periods in my life, mostly for fun and to get them out of my system.” Lund heeft een aantal favoriete liedjes opgenomen en deelt deze keuze met zijn fans. Voor een muzikant die talloze prijzen won met eigen nummers op eerdere releases is het een verrassende keuze. Cover Your Tracks is echter een bijzondere release met te weinig surprises.

Corb Lund is een Amerikaanse muzikant die al jaren timmert aan een succesvolle carrière in de countrymuziek. Met Cover Your Tracks maakt hij een pas op de plaats, kijkt een keer niet vooruit met nieuw materiaal, maar blikt terug op zijn eigen muzikale verleden. Leuk, interessant en vooral kort.

De stem van Nancy Sinatra is onlosmakelijk verbonden met ´These Boots Are made For Walking´. Dit liedje van Lee Hazlewood is klassiek. Het is leuk om de versie van Lund te horen, maar na twee of drie keer draaien wordt Sinatra gemist. Een duet zou prachtig zijn geweest. ´The Cover Of The Rolling Stone´ is honky tonk voor in een bar. Het is een aardige keuze maar de song wordt nogal laid back en bedachtzaam uitgevoerd. Daarna volgen tracks van onder andere Billy Joel (´It´s Still Rock And Roll To Me’) en Bob Dylan (‘I Shall Be Released’) en The Eagles (‘Outlaw man’). Het is een leuke keuze maar urgentie en een eigen kijk op de tracks ontbreekt.

Cover Your Tracks is een tussendoortje. Niet meer en niet minder. Corb Lund laat de fan even in zijn muzikale keuken kijken, maar laat niet echt weten wat hij bereidt. Een half uur leuke covers is niet genoeg om de liefhebber te bevredigen. (New West Records)

Scroll To Top