3hattrio, Live At Zion

Heerlijke keuze van 3hattrio. In een zaaltje met vijftien, misschien twintig mensen neemt het trio uit Utah een release voor 2019 op. Hal Cannon, Greg Istock en Eli Wrankle willen de fans laten horen hoe een concert van 3hattrio klinkt. Dus is er een release met muziek vanaf een klein podium. Bekende tracks worden afgesloten met ingetogen applaus. Live At Zion is een tijdloze pas op de plaats.

3hattrio debuteert in 2014 met Year One. Een jaar later is er Dark Desert Night en Solitaire is de langspeler in 2016. Lord Of The Desert laat twee jaren op zich wachten, vooral omdat de groep meer uitnodigingen voor concerten krijgt. Er wordt dus meer getoerd, maar er is ook tijd om nieuwe tracks te schrijven. Lord Of The Desert is misschien wel de doorbraakplaat voor het trio. 3hattrio maakt muziek met de voeten diep in het woestijnzand, liedjes die tijdloos klinken en ver over vlakke landschappen te horen zijn, komposities die schrapend kaal mogen klinken en toch een vol verhaal vertellen.

Terug naar een kleine zaal. Na beluistering van deze langspeler van 3hattrio is een diepe buiging op zijn plaats. De groep heeft een langspeler opgenomen voor buren, vrienden, vriendinnen en fans ver buiten het zandige landschap. Gewoon negen nummers opnemen, een bekende achter de knoppen, een bevriende collega voor het lichtpaneel en geen entree bij de deur.

Ook op deze release klinken de drie muzikanten ontspannen. Een liedje duurt zo lang als noodzakelijk. De vergezichten in de tracks worden niet opgerekt. Soms is twee minuten genoeg (‘Zion Coda’) en af en toe is zeven minuten maar nauwelijks genoeg (‘Texas Traveler’).

Live At Zion is een heerlijke en eerlijke release. Americana muziek met precies de juiste hoeveelheid zand in de raderen. Drie begaafde muzikanten brengen eer aan het uitzichtloze en grootste woestijnlandschap in Utah. (Okehdokee Records)

4 mei muziekgebouw Eindhoven