Smooth Hound Smith, Dog In A Manger

Dog in a Manger is het 3de album van Smooth Hound Smith, de artiestennaam waarachter het echtpaar Zack Smith en Caitlin Doyle uit East Nashville schuilgaat. Het woordje ‘smooth’ in de groepsnaam is goed gekozen, want de tien liedjes gaan erin als zoete koek. Folk, country, blues en soul vormen de voedingsbodem voor hun repertoire, waarin zowel verfijnde als rauwere accenten worden gelegd in de door Zack Smith geschreven songs, op (het prachtig vertolkte) Second Hand News van Fleetwood Mac (Rumours) na. Het album klinkt toegankelijk, ontspannen, vrolijk, tikkeltje melancholisch soms. Van een wegdromende, akoestische aanpak voor veranda liedjes, tot aan de ietwat rafelig gesneden gitaarriffs voor barrooms, gaat de muzikale reikwijdte van het duo. Behalve veelzijdig liedjesschrijver, toont Smith zich een vaardig multi-instrumentalist op akoestische- en elektrische gitaar, harmonica, orgel en voetdrums. Doyle bedient de tamboerijn. Handelsmerk is beider zang, die (samen) prachtig harmonieert en gloedvol kleurt als de ondergaande zon. Hoe romantisch is dat. Suikerzoet? Valt reuze mee. Gewoon lekker smooth. (eigen beheer)