Bob Bradshaw, Queen of the West

Een meer dan voortreffelijke singer-songwriter, de geboren Ier Bob Bradshaw, die  inmiddels zo’n 17 jaar in Boston, Massachusetts, USA resideert. Bob studeerde af in 2009 aan het beroemde Berklee College of Music (in Boston). Als inspiratiebronnen noemt hij de Americana-giganten Guy Clark, Townes van Zandt, John Hiatt, Steve Earle en John Prine. Bij gelegenheid van zijn CD ‘Whatever You Wanted’ (2015) schreef ik: ‘Bradshaw  brengt enorm veel variatie op zijn nieuwe CD. Een kruisbestuiving van pop, rock, country, soul en noem maar op! Prima CD, goede songs, prima stem, puike begeleiding!’ En over ‘American Echoes’ (2017) schreef ik: ‘Prachtige CD, deze zevende van Bradshaw. Ga luisteren en laat je betoveren door deze prima liedjes-schrijver’. Nu is er dan nummer 8, een dertiental songs met een thema: het leven in het (wilde) westen van de USA, waarbij ene Ruby Black, de originele ‘Queen of the West’ onder meer de revue passeert. Maar het leven in het westen kende meer facetten. En weer laat hij in zijn muziek vele invalshoeken van de Americana de revue passeren.  Belangrijk in de begeleiding is gitarist (elektrisch) Andrew Stern, daarnaast is er James Rohr op allerlei toetsen en accordeon (en zang) en uiteraard meer gitaren, bas en drums/percussie. Incidenteel horen we fiddle (Chad Manning!!), lap steel, pedal steel en banjo. Kris Delmhorst zingt veel mee, evenals Annie Lynch. Mijn persoonlijke favoriet is het countrynummer ‘Albuquerque’, een stad waar ik ooit het rattlesnake museum bezocht.

Echt weer een aanrader, deze nieuwe van Bradshaw. Hij staat nu bij mijn top 10 aan artiesten, leuk is dat hij een paar bijzonder avontuurlijke songs inbrengt, zoals bijvoorbeeld in het nummer ‘Ruby Black’, een leuk pop getint liedje. Al met al meer dan 50 minuten top muziek. (Fluke Records).