Jim van der Zee, Starting The Engine

Voordat Jim van der Zee in 2018 The Voice won, speelde hij vooral in barretjes, op surfkampen en op straat. Na The Voice toerde Jim langs de Nederlandse festivals en bouwde hij in hartje Amsterdam zijn eigen opname studio om in alle rust nummers te kunnen schrijven. Het resultaat daarvan is het album ‘Starting The Engine’, waarop voor het eerst zijn eigen werk te horen is. De release valt samen met een uitgebreide theatertournee waarmee hij samen met pianist Reinoud Douma en zijn band door het land trekt. Zowel op de plaat als op het podium deelt Jim zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met het publiek. ‘Starting The Engine’ is een nieuw begin waarbij hij meer van zichzelf laat zien. Op het door JB Meijers mede-geproduceerde album staan o.a. de singles ‘I Do Believe It’s Time’ en ‘My Soul’. Het eerste nummer gaat over het gevoel dat je te lang rondloopt met het idee dat er iets niet klopt. Het nummer is mede geïnspireerd door de opwarming van de aarde en zijn ervaringen na The Voice. ‘My Soul’ verteld het verhaal van iemand die niet over zijn of haar oude liefde heen is, maar wel al aan een nieuwe begonnen is. De vorige relatie heeft een litteken achtergelaten op de ziel: ‘why did you carve your name in my soul’. Hij schreef dit nummer samen met Ed Struijlaart. (Butler Records)