Old Salt Union, Where The Dogs Don’t Bite

Bluegrass, mensen, dat is wat Old Salt Union ons brengt. Het kwintet komt uit Belleville, Illinois en heeft een standaardbezetting met fiddle, banjo, bas, mandoline en gitaar. De groep bestaat sinds 2012 en heeft vanaf hun ontstaan moment in vele bluegrassfestivals opgetreden, de nodige awards en prijzen gescoord en is inmiddels al goed voor 4 CD’s, een EP en een live-EP met vier songs op vinyl. De laatste twee CD’s (‘Old Salt Union’ uit 2017 en deze nieuweling) verschenen op het kwaliteitslabel Compass Records. Verwacht gedegen en aangename bluegrass-muziek met een modern randje (ook wel newgrass genaamd). Goede arrangementen en prima spel en zang. Zeker het titelnummer is prima gedaan, met een mooie ‘koor’zang in het arrangement. De echte liefhebbers weten genoeg, anderen moeten maar eens gaan luisteren.

Het zal de echte liefhebbers zeer bevallen, deze nieuwe prima bluegrass-CD van een sympathieke bluegrassgroep. (Compass Records)