Harry Hendriks, About Time

Nederland heeft gelukkig nog (vrij) onbekende talenten. Een daarvan is deze Harry Hendriks uit Boxtel, bekend als gitarist bij o.m. Tip Jar en Gerard van Maasakkers. Vele songs schreef hij voor anderen voordat hij er aan toe was om aan zichzelf te denken. Het begon met de song ‘Cliffs of Moher’ tijdens een bezoek aan die fraaie locatie in Ierland. Het is de opener van zijn schitterende (niet overdreven gesteld!!!) debuutCD. En dat lichte Ierse tintje is vervolgens de opmaat voor een heerlijk gevarieerd geheel. Twaalf songs, waarbij het gevoelige ‘Break of Day’ twee maal passeert, met en zonder tekst. Het is een van de vele hoogtepunten van de CD, met een prachtige inbreng van een strijkkwartet (2x viool, viola, cello). Het strijkkwartet doet nog twee maal mee, een maal zelfs in combinatie met blazers. Het is een tijdje geleden dat ik zo intens heb genoten van de muziek op deze CD. Het is Americana, country, het is folk, het is Keltisch, het is jump blues, het is soul, het is jazz, het is zelfs klassiek, het is van alles wat binnen een tijdspanne van iets meer dan 40 minuten. De drie mannen van Harry’s vaste band zijn Mike Roelofs (keyboards), Arthur Lijten (drums) en Guus Bakker (bas). Naast het stringkwartet (in drie nummers) is er ruimte voor saxofoon, trompet en trombone in vier nummers en voor de countryfeel is er Joost van Es op zijn viool.

Magistraal, verrassend goed, een CD om te koesteren en in het hart te sluiten. Je blijft hem spelen. Aanschaffen dus. Well done, Harry. (Independent)