Meteen naar de inhoud

Nobody’s Girl. Waterline

Nobody’s Girl, wat een sombere naam voor een meidengroep. Toch zijn Rebecca Loebe, BettySoo en Grace Pettis drie heerlijk vrolijke dames. Ze komen allemaal uit Austin en hebben daar hun naam inmiddels stevig verankerd. Grace Pettis is het jonkie, begin 30 en een dochter van Pierce Pettis, een man die zijn sporen in de muziekwereld heeft verdiend, met name als songwriter. O. m. grootheden als Joan Baez en Garth Brooks namen een song van hem op. Van dochter Grace beschreef ik 10 jaar geleden haar debuut-CD, ‘Grace Pettis’. Van Rebecca Loebe en BettySoo heb ik meerdere CD’s mogen bespreken. Het samenwerkingsverband klinkt hedendaags, dus prachtige samenzang, beurtelings de solozang en een prima begeleiding met een hoofdrol voor gitarist David Grissom en daarnaast Glenn Fukunaga op bas en J. J. Johnsson op drums. Verder horen we pedal steel, accordeon en keyboards. De muziek is popgetinte Americana, lekker rockend meestal. Het leukste nummer, de opener ‘What’ll I Do’ komt een tweede maal voorbij als afsluiter in een live-versie met alleen de drie dames en BettySoo en Grace op gitaar. De zeven songs op de EP zijn voor het grootste deel (5 stuks) door ons trio geschreven. De mooiste cover is ‘Bluebonnets’ van Raina Rose (uiteraard ook uit Austin), opnieuw een liedje dat het Texaanse symboolbloemetje beschrijft.

‘Waterline’ is een aangenaam debuut van een toptrio vrouwelijke singer-songwriters uit muziekstad Austin. Zeer veelbelovend, een lekker rockende EP met heerlijke samenzang. (Lucky Hound Music).

‘Waterline’ is a wonderful debut by this trio from Austin, Texas. Very promising indeed, mostly nicely rocking with wonderful harmony singing. We hope more music from them will appear soon. (Lucky Hound Music).

Scroll To Top