August Kann, How Did All These People Get Into My Room

August Kann begint muziek te maken als hij negen jaren oud is. Hij probeert de eerste liedjes op een gitaar te spelen en er zijn de onvermijdelijker pianolessen. Er zijn twee plekken als basis voor een carrière in de muziek. Natuurlijk is er het schoolplein er is de pianokruk in een huiskamer. Nog steeds wisselt de Noor August Kann gemakkelijk van toetsen naar snaren. Hij schrijft intussen eigen liedjes, maar vergeet niet te laten horen waar hij de inspiratie heeft gehaald. Op debuut How Did All These People Get Into My Room zijn Paul Simon, Nick Drake, Bon Iver en Thomas Dybdal hoorbaar. August Kann laat zich graag beïnvloeden, misschien is inspireren hier een beter woord, maar slaagt er in om een eigen geluid te produceren.

‘This Smells Like Paris’ is het eerste liedje op dit debuut en de eerder dit jaar uitgebrachte eerste singel. In Noorwegen wordt het nummer opgepikt door de radio. Recensies zijn positief en er wordt uitgekeken naar meer materiaal. Kann heeft de fans niet lang laten wachten. How Did All These People Get Into My Room heeft negen songs en duurt bijna eenendertig minuten. Voor een debuut lijkt dat wat mager. Gelukkig is er in de negen tracks genoeg moois te beluisteren.

Titeltrack ‘How Did All These People Get Into My Room’ zou zomaar op een album van Paul Simon kunnen staan. Het heeft ook de kwaliteit en lichtheid van de komposities van de Amerikaan. En daarmee is niet gezegd dat August Kann imiteert, nee hij tikt het niveau van Simon aan met zijn eigen nummer. ‘Louie’ is een jazzy liedje. Kann heeft meegespeeld in de soul en funkband Freddie Panda en neemt ook deze invloeden mee naar zijn debuut.

How Did All These People Get Into My Room is een korte en erg leuk debuut. De liedjes van August Kann klinken hier en daar als sketches, als nog niet afgemaakte pogingen om een song te schrijven. Het geeft de negen nummers vooral charme, geen moment klinkt deze release pompeus of pretentieus. How Did All These People Get Into My Room is een perfect half uur voor een ochtend met koffie en een boterham uit het broodrooster, maar past net goed bij een regenachtige avond met een goed glas en plezierig gezelschap. (MTGmusic)