Rachel Harrington, Hush The Wild Horses

Het is alweer acht jaar geleden, in 2011 dus, dat Rachel Harrington uit het noordwesten van de USA (Oregon) een CD afleverde. Ze stopte met toeren, was moe, moe en nog eens moe dus lastte ze een rustperiode in. Het hielp niet. Wat bleek? Rachel had al geruime tijd chronische bloedarmoede en een medische behandeling was hard nodig. Daarnaast vond ze een nieuwe liefde, paarden. Toen ze er ook nog in slaagde de alcohol te laten staan was de wedergeboorte een feit. In januari van dit jaar (2019) pakte Rachel de gitaar weer op en schreef in een maand of vier het persoonlijke materiaal voor deze vijfde CD van haar bij elkaar. De opnames voor de CD vonden plaats in Portland (Oregon) en Austin, er is heerlijke muzikale hulp van o.m. steel gitarist extra-ordinaire Lloyd Maines en fiddler Eamon McLoughlin. Daarnaast uiteraard gitaar, bas, drums en backing vocals van o.m. Laura Veirs. Rachel’s stem zit in de hoek van Diana Jones en Caroline Herring, gevoelig en warm. Luister maar naar de prachtige ballad ‘Mekong Delta’. De songs zijn persoonlijk en handelen over gebeurtenissen uit haar leven, zoals het overlijden van grootmoeder, een nare sexuele gebeurtenis toen ze 8 jaar oud was, een vriend die overleed aan een overdosis, de verslaving van een broer, een nieuwe liefde in haar leven (een voormalige soldaat), een tribute aan Guy Clark (‘Suzanna’).

Een heerlijke, zeer persoonlijke CD. Niets dan lof over de wedergeboorte